Türkiye Termal (Kaplıca ve İçmelerin) Yerleri ve Özellikleri (Şifaları)
Türkiyede bulunan kaplıca ve içmelerin yerleri ve şifaları hakkında bilgiler içermektedir.


IDİLADIYERİ VE ŞİFASI
62BitlisKÖPRÜALTI KAPLICASI Bitlis kenti çarşı içinde Bitlis Deresi kenarındaki kaynak, üstü kapalı bir havuz halindedir. Kaynaktan çıkan su miktarı saniyede 0.16 lt'dir. Suyunun sıcaklığı 18°C olan kaynak banyo uygulamaları ile deri hastalıklarına iyi gelmektedir.
63BitlisDEĞİRMEN KAPLICASI Bitlis kentinde kaplıca suyundan maden suyu olarak da yararlanılmaktadır. Kaynaktan çıkan su miktarı saniyede 0.03 lt'dir. Tesisi bulunmayan kaplıcanın 13°C sıcaklıktaki suyu deri hastalıklarında yararlı olmaktadır.
64BitlisKÜÇÜK KAPLICASI Bitlis'in Taş Mahallesinde bulunan kaplıcanın, kaynağından çıkan su miktarı saniyede 0.09 lt'dir. Romatizma ve deri hastalılarına iyi gelen bu suyun sıcaklığı 23°C'dir.
65BitlisYAMACISUYU Bitlis'in Yolyazı Köyündeki kaplıca suyunun sıcaklığı 19°C'dir. Kaynağından çıkan su miktarı saniyede 1 İt. olan su, romatizma ve deri hastalıklarına iyi gelmektedir.
66BitlisYILAN DİRİLTEN MADENSUYU Bitlis'in Zeydan Mahallesinde, Mutki yolu üzerindedir. Kaynaktan çıkan su miktarı saniyede 0.4 lt'dir. 14°C sıcaklıktaki bu su içme şeklinde kullanıldığında hazmı kolaylaştırmaktadır. Maden suyundan banyo uygulamalarıyla da yararlanılmaktadır.
67BoluKARACASU KAPLICALARIOkumak için tıklayınız
68BoluMUDURNU BABAS KAPLICASI Okumak için tıklayınız
69BoluMUDURNU SAROT KAPLICASIOkumak için tıklayınız
70BoluSEBEN PAVLU KAPLICASIOkumak için tıklayınız
71BoluAhmet Akı Kaplıcası Ahmet Akı tesisi 200 yatak kapasitelidir. Konaklama haricinde, 5 adet termal havuz bulunmaktadır. 12 ay hizmet vermektedir. Adres: Ahmet Akı Kaplıcası Kesenözü Köyü Seben / Bolu Tel.No : 0 374 414 60 63 Faks No : 0 374 414 60 64
72BoluYumnioğlu Kaplıcası Yumnioğlu tesisi 70 yatak kapasitelidir. Konaklama haricinde, 2 adet termal havuz bulunmaktadır. 12 ay hizmet vermektedir. Adres: Pavlu Yumnioğlu Kaplıcası Kesenözü Köyü Seben / Bolu Tel.No : 0 374 414 60 82 Faks No : 0 374 414 62 30
73BoluÇATAK KAPLICASIOkumak için tıklayınız
74BurdurÇERÇİN İÇMESİ Su sıcaklığı :16°C Burdur iline bağlı Çerçin Köyü’ndedir. Karaciğer, safra yolları, bağırsak hastalıklarında üstün özellikte fayda sağlar. Çerçin İçmesi çok değerli bir kaynaktır. Ancak, halk tarafından büyük ilgi duyulmasına karşın, kaynak üzerinde hiçbir tesis yoktur
75BurdurBURDUR İNSUYU İÇMELERİ Bikarbonat, kalsiyum ve bromür ihtiva eden sulardır. Şeker, mide, bağırsak ve metabolizma bozukluklarına iyi gelmektedir. Burdur-Antalya yolu üzerindedir. Burdur’a uzaklığı 14 kilometredir. Dolmuş seferleri yapılmaktadır. “İnsuyu Mağarası” adıyla bilinmektedir.
76BursaEski KaplıcaOkumak için tıklayınız
77BursaÇelik palasOkumak için tıklayınız
78BursaKükürtlü Kaplıcası Su sıcaklığı :82°C Bursa bölgesi şifalı sularının en zengin kaynağıdır. Dakikada 120 litre su verir. Hamam bölümü Bizans döneminden kalmış, sonra Hüdavendigar Murad restore ettirmiştir. Yüzyıllarca halka açık olan kaplıca, son yıllarda, Uludağ Üniversitesi bünyesinde hizmete sokularak halkın yararlanmasına kapatılmıştır.Romatizma, cilt, karaciğer hastalıklarına üstün şifa kaynağıdır.
79BursaYenikaplıca ve Kaynarca HamamıOkumak için tıklayınız
80BursaKaramustafa KaplıcasıOkumak için tıklayınız
81BursaAdliyeköyü İçmeleri Su sıcaklığı :21°C Gemlik ilçesine bağlı adliye Köyü’ndedir. Bağlık bahçelik bir yerdir. Karaciğer, safra yolları hastalıklarında faydalı bir içmedir.
82BursaAkarca Maden Suyu Su sıcaklığı :17°C Mustafa Kemal Paşa ilçesi, Akarca Köyü’ndedir. İçimi nefis bir sofra suyudur. Aç karnına içilirse, karaciğer, safrakesesi ve idrar yolları hastalıklarına iyi gelir.
83ÇanakkaleAfrodit Kaplıcası (Ayvacık) Çanakkale, Ayvacık İlçesi Çetni Köyü’ndeki Afrodit Kaplıcasının ne zaman yapıldığı bilinmemektedir. Bununla beraber bu kaplıcanın eski bir tarihi olduğu ve Cenevizliler tarafından da yenilendiği sanılmaktadır. Bu kaplıca ile ilgili bir söylentiye göre; Zeus ile arası açılan Aphrodit İda Dağı’nda bir mağaraya konulur ve güzelliğinden uzaklaşır. Ancak bu mağaradaki 42 C.lik sıcaklıktaki suda yıkanan Aphrodit eski güzelliğine kavuşmuştur. Bu öyküye göre Aphrodit Kaplıcası güzelleşmek ve iyileşmek isteyen hastaların uğrağı olmuştur.
84ÇanakkaleTuzla Köyü Kaplıcası (Ayvacık) Çanakkale, Ayvacık Tuzla Köyü’nün doğusunda bulunan ve içerisinde 80 C. Termal suyu olan kaplıca Çanakkale Valiliği tarafından değerlendirilmiştir. Bu kaplıca suyu romatizma ve kadın hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra sıcak su kaynağının yakınındaki çamur banyosu da birçok hastalığı iyileştirmektedir. Kaplıcanın bulunduğu yerin dağ eteklerinden çıkan suyu bol tuz içermektedir. Bu nedenle de buraya tuz elekleri yapılmıştır. Bu eleklerde su kaynatılarak tuza dönüştürülmektedir. Sıcak havalarda bu sudan oluşan tuzlar kurutularak halk tarafından kullanılmaktadır.
85ÇanakkaleKülcüler Kaplıcası (Bayramiç) Çanakkale Bayramiç ilçesinin 18 km. doğusunda bulunan Külcüler Kaplıcasının suları 29-34,5 C sıcaklığındadır. Kaplıca suları sodyum sülfatlı ve kükürtlü olup, 8.7-14.1 oranında radyoaktifiviteyi de kapsamaktadır. Bu kaplıcanın suları romatizma, deri, nefrit, solunum yolu ile kadın hastalıklarında etkilidir. Ayrıca felçli hastalar üzerinde de olumlu etkisi bulunmaktadır.
86ÇanakkaleÇAN KAPLICALARI Çan ilçe merkezindedir. Belediye tarafından işletilmektedir. Otel, kür için banyo ve havuzları vardır. Kaplıca suları sodyum sülfatlıdır. Kaplıca suları 46 derece sıcaklıkta olup, 15 oran değerinde radyoaktiviteye sahiptir. Karaciğer, bağırsak, idrar ve safra yolları hastalıklarına iyi gelmektedir.
87ÇanakkaleTEPEKÖY KAPLICASI Çan ilçesine 16. Km. uzaklıktaki Tepeköy'de bulunan kaplıcanın suları kükürtlüdür. Sertlik derecesi 42 olan kaplıcanın kaynak sularının sıcaklığı 37-48.7 derece arasında değişmektedir. Kaplıcada otel, kür için banyo ve havuzlar mevcuttur. Ayrıca, Bardakçılar köyü'nde de şifalı bir kaplıca bulunmaktadır.
88ÇanakkaleKİRAZLI ŞİFALI SULARI Çanakkale -Çan karayolu üzerinde ve il merkezine 35.km. uzaklıktaki Kirazlı nahiyesindedir. Kirazlı Maden suyu ve Kirazlı Balaban Maden suyu olarak adlandırılan iki kaynak bulunmaktadır. Kaynakların bulunduğu yerlerde hiçbir tesis kurulmamış olmasına rağmen, yol üzerinde bulunması nedeniyle her iki kaynaktan da yararlanılmaktadır. Özellikle böbrek taşlarını düşürmekte etkili olduğu bilinmektedir.
89ÇanakkaleHıdırlar Kaplıcası Kaplıca tesisleri, yemyeşil bir alan üzerine kurulmuştur. Su, birkaç yerden kaynamaktadır. 73 derece sıcaklığındaki sudan, banyo yapmak sureti ile faydalanılmaktadır. Ayrıca çamur banyosu da yapılabilir. Bu şifalı su ile banyo yapılarak, romatizma, nevralji ve kadın hastalıklarına çare bulunmaktadır. Çanakakle'nin, Yenice ilçesi, Hıdırlar köyündedir.
90ÇanakkaleKestanbolu Kaplıcaları Kaplıcalar, çok eski tarihlerden beri insanlara şifa dağıtmaya devam etmektedir. Kaplıca tesisleri bünyesinde, otel, havuz, banyo ve moteller bulunmaktadır. 73 derece sıcaklığındaki suyu, demir ve kalsiyum içermektedir. Bu sudan, romatizma, nevrit, kadın hastalıkları ve solunum yolları rahatsızlıkları olan hastalar şifa görmektedirler. Ayrıca nekahat döneminde vücudu kuvvetlendirir ve kemikleri düzene sokar. Çanakakle'nin, Ezine ilçesi, Kestanbolu köyü yakınlarındadır.
91ÇanakkaleKızılca Tuzla Kaplıcası Buradaki dağın yamacında, birçok yerden sıcak ve tuzlu sular kaynamaktadır. 55 derece sıcaklığındaki bu sudan, yalnızca banyo yolu ile faydalanılabilmektedir. Romatizma, nevrit, geç tutan kırıklar ve kadın hastalıkları problemleri olanlar şifa bulurlar. Çanakakle'nin, Ayvacık ilçesi, Tuzla köyündedir.

* Görseller ve İçerik tekif hakkına sahip olabilir