Uzaktan Eğitim Döneminde Öğretmenlerin Kullanabile
Bu veri https://twitter.com/bugraayan tarafından Twitter üzerinden paylaşılan içerik üzerinden oluşturulmuştur. Orijinal içerik sahibinin notu : Uzaktan Eğitim Döneminde Öğretmenlerin Kullanabileceği Az Bilinen 13 Harika Platform. Eğitimci arkadaşlarınıza tavsiye edebilirsiniz, güzel bir liste oldu.


IDSite AdıSite Adı 2Açıklama
1http://info.flipgrid.comFlipgird isimli ücretsiz platform, çevrimiçi derslerde daha pasif kalan öğrencileri de ön plana çıkarmayı amaçlayan çözümler sunuyor
2https://www.youtube.com/watch?v=YN6gQs9Fe0Y&feature=emb_titleBitmoji Sınıf Tasarımı diye bir akım var. Bu akımda sanal bir sınıf oluşturuyorsunuz. Türkçe video anlatım
3https://hyperdocs.coHyperdocs sitesine Google hesabınızla ücretsiz üye olabiliyor ve öğretmenlerin uzaktan eğitimde faydalanabileceği çeşitli kurslara, materyallere ulaşabiliyorsunuz.
4http://geniushour.com/what-is-genius-hour/http://ajjuliani.com/ghwebinarÇocukların üretken yanlarını ortaya çıkarmak için GeniusHour diye bir konsept geliştirilmiş.
5https://www.edutopia.org/article/framework-whole-class-discussionsFelsefi Sandalyeler bir başka akım. Dikkatli dinlemeyi teşvik eden ve her öğrencinin düşünceleriyle katkıda bulunmasını teşvik eden bir konsept.
6https://www.youtube.com/watch?v=2q0BVAzM570Loom isimli program ile ücretsiz olarak ekran ve kamera kaydı yapabiliyor, Dijital Öğretim Materyali oluşturabiliyorsunuz.
7https://slidesmania.com/SlidesMania platformu ile öğrencileriniz için harika sunumlar yapabiliyorsunuz. Haftalık plan, yıllık plan gibi özelleşmiş sunumlar da hazırlanmış. Ücretsiz.
8https://www.nasa.gov/education/materials/STEM çalışmaları yapmak isteyen öğretmenler için NASA'nın geniş bir arşivi var. Sol taraftan sınıf seçerek içeriği filtre edebiliyorsunuz.
9https://edpuzzle.com/Edpuzzle uygulaması ile internette bulunan herhangi bir videoyu düzenleyebiliyor,seseli not ekleyebiliyor ve öğrencileriniz için sorular ekleyip videolara eklenen sorulara öğrencilerin verdikleri cevapları puanlayabiliyorsunuz.
10https://www.kaizena.com/https://www.youtube.com/watch?v=tj--iDSds4QKaizena ile öğrencilerinizin ödevlerine geri bildirimleri çok daha profesyonel bir şekilde verebiliyorsunuz.
11https://www.socrative.com/Socrative ile öğrencilere testler uyguladıktan sonra onlara birebir olarak dönüt verebiliyorsunuz.
12https://www.classtools.net/random-name-picker/Basit ama eğlenceli bir uygulama. Öğrencilere soru sormak istediğinizde çarkıfelek tarzı bir uygulamayla isim seçebiliyorsunuz.
13https://web.seesaw.me/Öğrencilerin portfolyölerini dijital olarak hazırlayabilecekleri ücretsiz bir platform: Seesaw

* Görseller ve İçerik tekif hakkına sahip olabilir