Veteriner - XML


IDTerimAçıklama
18751multiloküler hidatitAlveoler kist.
18752multiloküler kistAlveoler kist.
18753multimerPolimer.
18754multinodülerÇok sayıda yumru gösteren düğümcük veya yumru tarzında küçük şişkinliklerden oluşmuş.
18755multinodüler guatrTiroit bezinin yumru veya düğümcükler hâlinde büyümesi. Nekropside rastlantısal bir lezyon olup yaşlı atlarda, kedilerde ve köpeklerde görülür, nodüler guatr, nodüler tiroit bezi hiperplazisi.
18756multinomiyal dağılımBinom dağılımının genel hâli.
18757multinükleerÇok çekirdekli.
18758multipar1. Çok doğum yapmış. 2. Aynı batında birden çok yavru doğuran.
18759multipl1. Çoklu. 2. Katlı.
18760multipl epifiz displazisiÇoklu epifiz displazisi.
18761multipl kırıklarÇoklu kırıklar.
18762multipl miyelomÇoklu miyelom.
18763multipolarÇok kutuplu.
18764multipotensanat. Zigot oluşumu sonrası organ ve sistemlerin oluşmasını sağlayan, çok yönlü değişiklik gösteren potansiyel güç. Hücreler değişiklik göstererek potens çözülmesiyle destek, epitel, kas ve sinir dokuları ortaya çıkar.
18765multisistem nöron dejenerasyonuAltı aylıktan büyük Cockers spaniel ırkı köpeklerde, yavaş ilerleyen sinirsel bulgular, yürüyüş ve denge bozuklukları, tremor ve davranış değişimleriyle belirgin kalıtsal hastalık.
18766multisistronik mRNABirden fazla bireysel veya farklı proteinin üretimi için bilgi taşıyan mRNA.
18767multitrikBakteride birden fazla kamçı bulunması durumu.
18768multsistemik epiteliotropik sendromAtlarda eozinofilik granülomlu pankreas ve deri yangısı, akantozis, parakeratozis, kronik eozinofilik mide-bağırsak yangısı ve dilde ülserleşmeyle belirgin immün aracılı hastalık. Yemek borusu ve midenin kutan mukozasında hiperkeratozis görülür, atların m
18769mum1. Uzun zincirli doymuş ve doymamış yağ asitlerinin (14-36 karbonlu) yine uzun zincirli alkollerle (16-22 karbonlu) esterleşmesiyle meydana gelen basit lipit. 2. Yüksek erime noktasına sahip ve hayvanlar tarafından kolay sindirilemeyen, yapağıda bulunan l
18770mum kavanozuAğzı tam olarak kapanabilen bir kavanoza petri kutuları yerleştirildikten sonra yanan bir mum yerleştirilip kavanozun ağzı kapatılarak yaklaşık % 3 karbondioksitli ortam sağlanması.
18771mumifikasyonDölüt mumyalaşması.
18772mumifiye fetüsDölüt mumyalaşması.
18773mumyalaşma1. Doku veya organın hayatiyetini kaybederek kuru ve sert bir kitle hâlini alışı, mumifikasyon. 2. Dölüt mumyalaşması.
18774mumyalaşmış dölütDölüt mumyalaşması.
18775MunchkinkedisiAmerika’dan köken alan, doğal yaşamda kendiliğinden yetişmiş evcil bir kedi ırkı olan, Amerikan kısa tüylülere benzeyen, kısa bacakları olması rağmen herhangi bir omurga problemi olmayan ve oldukça hızlı koşabilen, tüyleri kısa ve tüm renklerde olabilen,
18776MunromikroapsesiStratum korneumun içerisinde veya altında nötrofillerin toplanması sonucu biçimlenen küçük odak.
18777mupirosinPseudomonas fluorescens’ten fermantasyon yoluyla elde edilen bir antibiyotik.
18778muralDuvara ait olan.
18779mural endokarditisKalp boşluklarının duvarlarındı örten zarının yangısı. Özellikle Actinomyces pyogenes’in yol açtığı endokarditislerde, köpeklerde böbrek yetersizliğinde ve yanıkara’dan ölen sığırlarda biçimlenir.
18780muramidazLizozim.

* Görseller ve İçerik tekif hakkına sahip olabilir