Eroin' in Sağlığa Zararları
Eroinin Sağlığa Zararları


IDZararlar
1Eroin ilk alındığı zamanlarda kişiye zevk vermektedir. Anca birkaç dakika içerisinde kişinin düşünce bozuklukları yaşamasına ve halüsinasyonlar görmesine neden oluyor. Eroin alan kişi bulunduğu yeri ve zamanı algılayabiliyor ve cinsel sapmalar gerçekleşiyor.
2Eroinin ilk alındığı anda kişini çok enerjik enerji dolu hissedebiliyor. Ancak eroinin etkisi bir kaç dakika içerisinde geçtiği için kişi kendini bıkkın, yorgun ve halsiz hissedebiliyor.
3Bağımlı olan kişilerin zamanla vücutların da kızarıklıklar, morluklar ve şişlikler oluşabiliyor.
4Ağız kuruluğu ve bacaklarda oluşan ağrılar eroin kullanmaya başlayan kişilerde görülen ilk belirtilerdir.
5Eroin kişinin sinir sistemini baskıladığı için zihinsel işlevler yerine getirilemeyebiliyor. Özellikle solunum yavaşlamaları ve kalp ritminde zamlalar görülebiliyor.
6Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlar görülebiliyor. Özellikle eroini şırınga ile kullanan kişilerde steril olmayan şırınga kullanılması halinde hepatit C gibi enfeksiyonlar kişiye rahatlıkla bulaşabiliyor.
7Eroini burundan çeken kişiler kullandıkları aparatı başları ile paylaşmaları halinde hepatit hastalıklarının bulaşma riski artıyor.
8Damardan eroin alan kişilerin damarların zedelenmeler ve zamanla yırtılmalar görülebiliyor. Özellikle kronik eroin bağımlısı olan kişilerin vücutlarında çıban gibi yaralar meydana geliyor.
9Eroin kullanırken kişi aşırı doz alır ve kullanacağı gramı ayarlamaz ise sonucu ölümle sonuçlanabiliyor.
10Eroin bağımlılık yapan en etkili maddelerden biridir. Kişinin eroine başlaması hikayesi genelde merak ile olup bağımlılık ile sonlanabiliyor.
11Kişinin vücudunda bulunan taze kanı etkiliyor ve kişilerde kan zehirlenmesi, kan hücrelerinde bozukluklar gözleniyor.
12Nefes darlığı, boğulma hissi ve kuru öksürük eroin kullanan kişilerde sık görülen belirtilerdir.
13Kişilerde fazla eroin kullanılması sonucunda aşırı zayıflama ve halsizlik görülüyor. Aşırı kusma, mide bulantısı, korku ve titreme gibi belirtiler eroine yeni başlayan kişilerde sık görülmektedir.
14Eroin alan kişilerde kendine güven duygusunun azalması sık görülmektedir. Özellikle maddeye bağımlı olması ve eroini alamaması halinde kişiyi kötü yollara sevk edebilmektedir. Böyle durumlarda bağımlı olan kişi eroini alabilmek için çeşitli yasak durumlara başvurabilmektedir
15Kişinin sosyal hayatını mahveden ve çevre tarafından dışlanmasına neden olan bu kötü alışkanlık, kişinin bünyesini olumsuz yönde etkilenmektedir. Özellikle fiziksel ve psikolojik olarak büyük bir çöküş yaşamasına sebebiyet vermektedir.
16Gece körlüğü, şaşılık, deride döküntü, ciltte erken yaşlanma belirtileri ve göz bebeğinin sürekli büyüyüp küçülmesi madde bağımlılarında sık görülmektedir.
17Sigara, eroin ve bunlar gibi madde bağımlıları olan kişilerde en fazla zarar gören yer beyin olmaktadır. Bu tür kötü alışkanlıklar kişilerin beyin ve merkezi sinir sistemini tahribata uğratmaktadır.
18Eroin kullanan kişilerde denge sorunu, geçici hafıza kayıplıkları ve şuur kaybı sorunlar görülmektedir.
19Eroin bağımlılarında idrar çoğalması, idrar kaçırma, ağrılı böbrek hastalıkları, karaciğerde yağlanma ve karaciğerinin işlevini yerine getirememe gibi sorunlar görülmektedir.
20Kanser hastalığının başlamasına nende olan bu tür madde bağımlığı kişinin vücut direncini kaybetmesine nende oluyor. Bu da zamanla kişinin her türlü hastalık ile karşılaşmasına sebebiyet veriyor.
21Bu tür madde bağımlılıklarından kurtulma mümkündür. Sadece kişinin eroini bırakmasını istemesi ve bu konuda ısrarlı olması yeterli oluyor. 

* Görseller ve İçerik tekif hakkına sahip olabilir