Kimya - XML


IDTerimAçıklama
2371kalsiyum poli sülfürFormülü CaSn olan bir madde.
2372kalsiyum resinatReçine ve kalsiyum hidroksiti birlikte kaynatıp süzmek suretiyle veya hidratize kireçle erimiş reçineyi birlikte eriterek elde edilien, suyu saflandırmada, deriyi sepilemekte, emaye yapımı ve boyanın kolay kuruması için katkı maddesi olarak kulanılan, sud
2373kalsiyum siklamatFormülü C12H24O6N2S2Ca.2H2O olan, düşük kalorili tatlandırıcı olarak kullanılan, çok tatlı, beyaz kristal bir tuz.
2374kalsiyum sitratFormülü Ca3(C6H5O7)2.4HOH olan, besinlerde katkı maddesi, tampon ve katılaştırıcı olarak kullanılan, beyaz, kokusuz, 100 °C’de suyunun büyük bir kısmını kaybeden 120 °C’de suyunun tamamını kaybeden, suda ve alkolde çözünmeyen toz halde bir madde.
2375kalsiyum siyanamitFormülü Ca(CN)2 olan, gübrede zararlı ot giderici olarak kullanılan, ticari şeklinin rengi gri olup %55-70 oranında Ca(CN)2 içeren, suda bozunan, saf halde renksiz kristalli bir tuz.
2376kalsiyum siyanürFormülü Ca(CN)2 olan, normal nemlilikteki havaya hidrojen siyanür veren, ticari şekli saf olmayıp gri veya siyah renkli tabakalar halinde satılan, böcek ve kemirgen zararlılarına karşı zehir olarak kullanılan, kara siyanür olarak bilinen , safken beyaz to
2377kalsiyum sülfatFormülü CaSO4, CaSO4.2H2O yapısında dihidratı ve CaSO4.1/2H2O yapısında hemi- hidratı olan, kene çimentosu yapımında, kağıt dolgu maddesi ve kurutucu olarak kullanılan, suda çözünmeyen, beyaz kristal yapıda bir tuz.
2378kalsiyum tungstatFormülü CaWO4 olan, kalsiyum volframat olarak bilinen, fosforlu boya yapımında kullanılan, suda çok az çözünen , beyaz dört yüzlü kristallere sahip bir tuz.
2379kalsiyum-4545Ca şeklinde gösterilen, kütle numarası 45 , yarılanma süresi 165 gün olan, insan ve diğer canlı organizmalarda kalsiyum metabolizmasının incelenmesinde radyoaktif izci olarak kullanılan, kalsiyumun radyoaktif izotopu.
2380kalsiyumhipokloritFormülü Ca(OCl)2.4H2O olan, yükseltgen olup klor eldesinde kullanılan , beyazlatıcı ve yüzme havuzlarında mikrop öldürücü olarak kullanılan beyaz bir toz madde.
2381kalyumPotasyumun Latince ve Almanca adı.
2382kamalaMollatus phillippnesin kapsüllerinden elde edilen hafif taneli toz madde.
2383kamalinFormülü C30H28O8, mol kütlesi 516,6 g olan, alkolde çözünen ve bağırsak parazitlerine karşı kullanılabilen kahverengi toz bir madde.
2384kamarezitYeşil ince taneli yapıda doğal bakır sülfat.
2385kamasit%65 den daha az nikel içeren demir- nikel alaşımlarının ortak adı.
2386kambiGardeneai Lucida 'dan elde edilen vernik yapımında kullanılan parlak reçineye benzeyen aromatik zamk.
2387kamfanFormülü C10H18, e.n. 154 °C olan , alkolde çözünen ve doymuş terpen hidrokarbon ve kàfur grubunun ana maddesi. 1,7,7-trimetilnorkamfan.
2388kamfenFormülü C10H16 olan, doymamış terpen hidrokarbon olup değişik ana yağlarda bulunan , saf neft yağı olarak da bilinen ve üç izomerik şekli bulunan bir madde. 1.Renksiz, e.n. 47 °C olan, igne kristalli inaktif kamfen. 2.Dekstro kamfen, renksiz igne şeklinde
2389kampometreIsı ışımasını ölçen alet.
2390kan albüminiSuda ve alkolde çözünen, kan serumundan hazırlanan bir albümin türü.
2391kanadolPetrolden elde edilen yerel anastezik özelliği olan saf olmayan heksan.
2392kanal ışınlarıPozitif ışınlar olarak bilinen yüksek vakumlu tepkimelerde delikli katodun arkasına çıkan ve hızları 3,2.109 cm/s olan pozitif yüklü moleküller. Bu ışınlar iyonlaştırma fotoğraf filmine etkime, floresans özellik gösterirler ve bazı maddelerin parçalanması
2393kanamisin2-deoksi streptamine glikozidal olarak bağlanmış, iki amino şekeri içeren, Streptomyces kanamyceticus'dan elde edilen bir antibiyotik.
2394kanamisin sülfatFormülü C18H36O11N4.H2SO4, mol kütlesi 582,6 g olan, suda çözünen negatif organizmalara (USP, EP, BP) karşı etkili beyaz kristal bir madde.
2395kandil isi:Yavaş dönen bir silindirin altında gaz veya yağın yanması ile elde edilen çok ince dağılmış karbon, boya, mürekkep ve kağıt boyar maddesi. Karbonkarası. Paris karası.
2396kanebainSentetik polivinil alkol lifinin ticari adı.
2397kaneralFormülü C20H50O, mol kütlesi 426,7 g, e.n. 185 °C olan, suda çözünmeyen Kanher nerium köklerinden elde edilen, renksiz kristalli bir alkol.
2398kanil alkolFormülü C10H18O2 olan ve Japon denizindeki tarabakani’nin karaciğer yağından elde edilen bir alkol.
2399kanirinTrimetil amin oksit.
2400kannabidiolFormülü C21H30O2 olan, Cannabis satival, Mora ceae bitkisinden (kenevir) elde edilen, suda çözünmeyen, etanol, metanol, kloroform, benzen, eter, perol eterinde çözünen, kenevir reçinesindeki kannabolün bir izomeri olan , açık sarı reçine şeklinde veya kri

* Görseller ve İçerik tekif hakkına sahip olabilir